zondag 11 januari 2015

De vangst van een week

 


Ondanks storm en regen probeer ik toch altijd weer een rondje te maken door onze omgeving hier in Friesland. Op zoek naar vondsten. Heerlijk om altijd weer verrast te worden door een aantal bijzondere stukken. Mijn nieuwsgierigheid wordt altijd geprikkeld door doosjes, kistjes, laadjes waar misschien toch een verrassing inzit. En jawel, deze week weer een beetje geluk. Een sigarendoosje van Schimmelpenninck trok mijn oog. Voorzichtig gekeken naar de inhoud.......het doosje is waarschijnlijk vaak gebruikt want het dekseltje lag los, de hoekjes wat open op de naden, en jawel hoor. Niet groots, en misschien niet zo heel erg waardevol, maar wel bijzonder. Dominostenen en geen alledaagse. De stenen zijn zowel aan de voorzijde als de achterzijde bewerkt met een heel fijn patroon. Vermoedelijk nog een handgesneden patroon in het hout, en als je erover nadenkt is het natuurlijk wel heel erg bijzonder dat iemand daar met zorg en aandacht, en waarschijnlijk liefde voor het vak menig uur aan gewerkt heeft. Dat het handwerk is kun je zien aan de grote van de stenen. Hier en daar wijkt de maat een beetje af. Een oplettende speler kan daar zijn voordeel uit halen, dat is wel weer handig.


Altijd als ik thuiskom moet ik even mijn vondsten uitstallen, soms heb je bot gevangen en is er weinig uit te stallen, maar deze week was het een heel bijzondere week. Als ik het zo overzie leuke items om je verzamneling aan te vullen of gewoon te gebruiken als woondecoratie.
Behalve deze aanwinsten voor de webwinkel kun je met een beetje geluk nog meer vinden wat je waarschijnlijk ook nooit meer tegen zal komen. Dan ga je bijna op vleugeltjes naar huis. Maar nu eerst maar de gevonden items: o.a. delen van Petrus regout servies, speelgoed, een tas met jeu de boule ballen, een poffert en natuurlijk die vreemde houten waarschijnlijk scheepselementen in de webwinkel plaatsen.


6 opmerkingen:

 1. Je was op het juiste moment op de juiste plaats, Pauline. Wat heb je mooie aanwinsten gevonden. Wanneer er een geschiedenis achter lijkt te zitten, maakt dat het item extra bijzonder. Ik vind dat zelf ook de leukste verrassingen bij een kringloop.

  Ik wens je een fijne dag. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder mooie aanwinsten, Pauline! Zeker ook de houten dominostenen. Ik dacht: hé, die van ons zijn toch ook bewerkt...maar die zijn 'natuurlijk' van kunststof...
  Zulke vondsten smaken altijd naar meer om weer opnieuw op zoek te gaan!
  Liefs en een gezellige dag, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie spulletjes heb je op de kop weten te tikken zeg! Vooral die houten scheepsdingen vind ik leuk!
  Heerlijk gevoel om zo goed "gescoord" te hebben hè!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ,,scheepsdingen,,vind ik ook het leukst. Spannend toch al die leuke dingen vinden?

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je mooie spullen gevonden, die scheepsklossen zijn heel stoer, maar ook de dominostenen met hun eigen verhaal zijn zo mooi om te zien.
  Het moet een goed gevoel zijn om met deze spullen thuis te komen.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie spullen! Die dominosteentjes zijn heel bijzonder. Maar ik ben ook gek op jeu-de-boule-ballen. Die lijntjes geven zo'n mooi effect.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen