vrijdag 2 januari 2015

Friese Stof
Begin van het nieuwe jaar..... in het oude jaar zijn we gestart met een webwinkel en we gaan het dit jaar steeds verder uitbreiden. De shop van Brocantemeuk vullen, want we hebben nog prachtige items in de schappen staan, onder andere linnengoed. Immers van oudsher was men trots op de linnenkast. Stapeltjes opgevouwen, opgerold en gesteven. men pronkte met de linnenkast en had altijd wel een aantal stuks voor slechtere tijden, want je weet het maar nooit.  Veel patronen zijn echte Friese patronen en werden vooral door de welvarende burger gebruikt, de herenboer of de directeur van de melkfabriek. Patronen welke je ook vaak op het zondagse servies tegen kwam, en niet alleen in Friesland, ook het Franse serviesgoed is een prachtige mix met de patronen van de  oude Friese stoffen. 

De bedstede van Logement It Foarhüs, Veel wit, grijze muren en houten balken en bedstededeuren, uitzicht op het water en met een toets blauw.  Zin in blauw, zie: KLIK: BROCANTEMEUK

 3 opmerkingen:

 1. Hoewel ik zelf geen blauwe kleuren in het interieur heb, vind ik het wel een hele frisse kleur. Mooi met elkaar gecombineerd op de foto's!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stapel, het combineert zo mooi!
  Onze dochter heeft van haar oma ( fries) oude slopen in diezelfde bloemenprint gekregen, kwamen uit beppes kast.
  Haar studentenkeuken (Groningen) is nu een combinatie van blauwe ruit, met stapeltjes linnengoed uit de familiekasten, ik herken veel van jouw stapel.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit zeg, ook zo mooi gefotografeerd, je zou er hebberig van worden ;)
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen